SINOPSI
Carmen és una dona víctima de maltractaments per part del seu marit des de fa anys. Tem tant per la seua vida com per la del seu fill de 5 anys. Se sent privada de llibertat, i solament en la seua consciència troba al seu confident. Està disposada a fer alguna cosa per salvar les seues vides. Alguna cosa pel que haurà de pagar un preu massa car, i la seua consciència no serà capaç de viure amb aqueixa càrrega la resta dels seus dies.
És una peça que commou a l’espectador i li fa viure molt de prop com se sent una dona víctima de violència de gènere.
FITXA ARTÍSTICA
- guió i direcció: PAULA ÚBEDA
- assessorament en la direcció: PAULA LLORENS
- disseny i tècnic d’il·luminació: VÍCTOR ANTÓN
- vestuari: PASCUAL PERIS
- traducció: TERESA LLÁCER VIEL
- tècnic de so: JOSE SEBASTIÁ
- disseny gràfic: JSNET INFORMÁTICA
- cançò «la puñalá»: GORKA CAPEL
- fotografia: JOSE SEBASTIÁ
- vídeo: SENINA MORENO
- producció: MALATESTA TEATRE
“Muy estimable por su forma de denunciar la violencia machista es La Llave de Paula Úbeda… Buenas interpretaciones para un texto bien dramatizado con una duración precisa. No os la perdáis. Solo un problema: la obra la debería ver mucha gente que nunca va al teatro”
Jose Vicente Peiró
“LA LLAVE, por su parte, plantea la denuncia de la violencia de género. Malatesta Teatre cuenta con dos estupendas intérpretes Rocío Chico y Teresa Llácer Viel para dar vida a una mujer maltratada y a su marido (y a algún otro personaje) en una propuesta sencilla pero llena de matices, bien fundamentada, y que sabe llegar al alma del espectador, con honda emoción y lirismo. Paula Úbeda firma el texto y la dirección, con la asesoría de Paula Llorens. Un espectáculo que consigue lo que pretende.”
Cartelera Túria
“Maravillosa historia, de las que no deberían de pasar nunca, pero sí pasan, pues que luchemos y que no las olvidemos, porque esa es nuestra memoria. Y la memoria es lo más preciado que tenemos. Gracias Paula Úbeda por dirigir con tanto brío y arte a estas dos actrices con mucho futuro, Rocío Chico y Teresa Llácer Viel.
Rafa Ridaura